#News

from the #Valley

Doorstart voor failliete Opikanoba dankzij oprichters HR Tech Valley

date: 05 / 07 / 2017 | written by Jochen Bessemans | comments: 0
Joris Peumans en Ben Greeven nemen leverancier van digitale leeroplossingen over

Nauwelijks drie weken nadat de leverancier van digitale leeroplossingen Opikanoba failliet werd verklaard, heeft het bedrijf reeds een overnemer gevonden: de Limburgse ondernemers Joris Peumans (Prato) en Ben Greeven (Thalento®). “De unieke kennis rond leerplatformen van Opikanoba past in onze visie op HR technologie, namelijk het streven naar synergie tussen deeloplossingen voor HR problemen”, vertelt Ben Greeven. “Met de overname van Opikanoba vullen we de Thalento®-diensten aan rond het ontwikkelen van medewerkers.”

Verdere uitbouw Thalento®

Opikanoba is ontstaan als een spin-off van de KU Leuven en UHasselt. Het bedrijf ontwikkelt technologische leermiddelen die zoveel mogelijk zintuigen betrekken en aandacht hebben voor de bedrijfscultuur. Ben Greeven: “Met Thalento® helpen we organisaties om de juiste talenten te selecteren en geven we hen inzicht in hoe deze talenten te managen. Vervolgens is het zaak om die talenten verder te ontwikkelen. Dankzij de overname van Opikanoba bouwen we dit ontwikkelstuk nu verder uit.”

Voor de overname slaat Ben Greeven de handen in elkaar met een andere Limburgse ondernemer: Joris Peumans. “Joris en ik werken al enkele jaren nauw samen – Thalento® is ondertussen een dochteronderneming van Prato. We geloven beide in het samenbrengen van kennis en in synergie tussen bedrijven. Dat doen we door te investeren in andere HR Tech bedrijven, zoals nu in Opikanoba, maar ook door aan de wieg te staan van HR Tech Valley– een VZW waarin HR Tech bedrijven en HR mensen elkaar ontmoeten om de toekomst van HR vorm te geven.”

Limburgse toptechnologie wereldwijd inzetten

“Als ondernemers kijken we veel ruimer dan Limburg”, vervolgt Ben Greeven wiens Thalento® in meer dan 50 landen wordt gebruikt. “We zullen dan ook de technologie van Opikanoba wereldwijd gaan inzetten. Daarnaast vinden we het als Limburgers ook belangrijk dat we met de overname van Opikanoba toptechnologie in Limburg houden.”

Greeven is al volop bezig om met de medewerkers van Opikanoba de continuïteit naar de bestaande klanten te garanderen. In de komende weken zal verder worden uitgeklaard op welke manier Opikanoba een doorstart kan maken en kan aanknopen met groei.

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment

Go back to top of the page
 1. Community
  1. Co-created solutions
  2. Membership formulas
  3. Our members
  4. News from the Valley
  5. Map of Belgian HR Tech
 2. Events
 3. HR Tech Advice
  1. HR Tech Guides
  2. Pick your sparring formula
  3. HR 4.0
 4. The Fund
 5. Contact us