Persbericht (05/02/2017)

Trendwatcher uit VS zet 2 Belgen in top 100 HR Tech bedrijven ‘to watch’ in 2017

Elk kwartaal vraagt de Amerikaanse trendwatcher William Tincup zich af “Bij welke HR Tech bedrijven moet je wereldwijd zijn voor beloftevolle, vernieuwende technologie?” In zijn meest recente top 100 staan voor het eerst twee Belgische bedrijven: SD Worx en Thalento® . “SD Worx kennen de meeste mensen, Thalento® niet. Toch bewijst deze Hasseltse kmo met een klein team dat je niet in Sillicon Valley moet zitten om vooruitstrevende softwareoplossingen te maken”, vertelt Jochen Bessemans van HR Tech Valley, een open innovatiecommunity van HR Tech bedrijven.

Sinds 2007 is William Tincup een autoriteit op het vlak van technologie voor Human Resources. Hij blogt voor verschillende gespecialiseerde online media, zoals LinkedIn Talent Blog en HRTechEurope, en heeft meer dan 297.000 volgers op Twitter. Op 1 februari 2017 publiceerde hij zijn ‘100+ HR Technologies and Recruiting Tools Worth Watching in Q1 2017’, een lijst met de HR Tech bedrijven die volgens hem een echt antwoord bieden op de huidige HR uitdagingen.  

Kwaliteit doorslaggevend

“HR Tech is een industrie die aan het exploderen is en het aantal HR Tech bedrijven wereldwijd is niet meer te tellen. Het samenstellen van zo’n lijst is dus een echt huzarenstuk, erop raken is haast onmogelijk”, meent Jochen Bessemans van HR Tech Valley. Toch zijn twee Belgische bedrijven hierin geslaagd: SD Worx en Thalento®. “Dat is volledige de verdienste van de kwaliteit van hun werk”, meent Jochen Bessemans.

“Met 2.700 medewerkers is SD Worx een grotere speler, maar zo zijn er wel meer in het segment van ‘payroll’ waarin Tincup hen onderbrengt. Het is dus niet omwille van hun omvang dat ze zich onderscheiden van hun concurrenten en de lijst hebben gehaald.”

Het meest opvallend is voor Bessemans de prestatie van Thalento®. Bessemans kent hen goed, want ze zijn lid van HR Tech Valley. “Ik was bij hun CEO Ben Greeven op het moment dat de lijst bekend raakte. Hij viel volledig uit de lucht - het is immers geen lijst waar je je kandidaat voor kan stellen. Het is een mooie waardering voor het werk dat zij met nauwelijks 10 mensen leveren: de Thalento® software voor talentontwikkeling wordt volledig in België ontwikkeld en gebruikt in meer dan 40 landen.”

Broertje van Sillicon Valley

In de toekomst wil Jochen Bessemans meer Belgen in de lijst van William Tincup krijgen. “Als Belgische HR Tech bedrijven stoppen met elkaar vliegen af te vangen en als de talenten uit de sector elkaar kruisbestuiven, dan kan ons land uitgroeien tot een wereldwijd innovatiecentrum voor HR Tech. Dat is waarom we HR Tech Valley hebben opgestart. Dat is waarom we bezig zijn met de creatie van een open innovatiecommunity rond HR Tech. Ook vanuit België kun je immers toonaangevende software bouwen, dat tonen SD Worx en Thalento®. Laten we dat bewijzen en HR Tech Valley in Hasselt laten uitgroeien tot het HR Tech broertje van Sillicon Valley.”

Go back to top of the page
 1. Community
  1. Co-created solutions
  2. Membership formulas
  3. Our members
  4. News from the Valley
  5. Map of Belgian HR Tech
 2. Events
 3. HR Tech Advice
  1. HR Tech Guides
  2. Pick your sparring formula
  3. HR 4.0
 4. The Fund
 5. Contact us